WordPress hosting

Met behulp van WordPress kunt u in een handomdraai uw eigen blog maken, maar om deze blog vervolgens ook voor andere mensen toegankelijk te maken heeft u eerst een bedrijf nodig die uw blog host op hun servers. Er zijn tegenwoordig enorm veel bedrijven die hierin gespecialiseerd zijn, en hier op onze website vergelijken we ze voor u.

Maar waar moet u op letten bij het uitkiezen van een WordPress hosting bedrijf? Allereerst is er de keuze tussen gratis hosting en betaalde hosting. Het nadeel van gratis hosting is dat de maandelijkse bandbreedte die u krijgt toegewezen, oftewel het aantal bezoekers dat u site maximaal kan verwerken voordat de site simpelweg offline gaat, vaak aan de lage kant is. Daarnaast zit uw blog bij gratis webhosting providers vaak op een “subdomain”, wat bekent dat uw blog een adres heeft in het format “uwnaam.naamvanhethostingbedrijf.com”.

Als u het allemaal wat serieuzer wil aanpakken met uw WordPress website is het daarom aan te raden met een betaalde hosting provider in zee te gaan. Veel van deze hostingbedrijven die gespecialeerd zijn in WordPress hosting bieden ook de mogelijkheid om letterlijk in enkele muisklikken WordPress te installeren op uw domein. Als dit voor u belangrijk is let er dan op dat het hosting bedrijf in kwestie cPanel met Fantastico aanbiedt. Veel van deze betaalde hostingbedrijven bieden ook de mogelijkheid om gelijk een domeinnaam voor u te registreren, waardoor uw in een mum van tijd uw eigen WordPress blog op een professioneel ogend .com of .nl domein kunt hebben.

Klik hier voor een lijst van de verschillende WordPress hosting bedrijven die wij hebben getest.