Domeinnaam

Wilt u uw hobby of talent aan de rest van de wereld laten zien? Maak dan een website! Op uw persoonlijke website kunt u dan informatie, foto’s en filmpjes plaatsen. Zo kunt u gemakkelijk uw interesses delen met de wereld!

Een domeinnaam is de naam die een bezoeker op het internet invoert in de adresbalk. Deze naam is dus uw visitekaartje die bezoekers naar uw website trekt. Wilt u dus herkenbaar zijn, kies dan een domeinnaam die past bij uw website.

Een domeinnaam stuurt de bezoeker naar uw website. Om een website te koppelen aan een domeinnaam zult u eerst een webhosting moeten kopen. Nadat u een webhosting pakket gekocht heeft krijgt u nameservers te zien. Als u uw domeinnaam koppelt aan deze nameservers zorgt u ervoor dat uw domeinnaam de bezoekers naar uw website leidt.

Verhuizen

Heeft u al een domeinnaam? Dan kunt u die verhuizen als u over wilt stappen op een andere aanbieder. Door het domein te verhuizen geeft u het beheer van de domeinnaam over aan een andere hoster. Dit verhuizen zal moeten gebeuren met uw toestemming, daarom heeft uw nieuwe hoster een unieke code nodig die alleen u kan opvragen. Met deze code kan uw nieuwe hoster vervolgens het domein opeisen en in uw account plaatsen.

Webhosting

Een webhosting pakket is essentieel als u een website online wilt hebben. De webhost zorgt ervoor dat uw website online komt te staan. Door uw domeinnaam aan uw hosting te koppelen zorgt u ervoor dat uw domeinnaam de bezoeker stuurt naar uw website.